De Centrale – Delft

Dit was de eerste keer dat we samen ergens gingen eten met PittigZoet in gedachten. ‘Oké, we moeten alle gerechten en wijnen bijhouden zodat we erover kunnen schrijven!’ Grappig hoe je dan opeens heel anders kijkt en de gerechten ook proeft van een verrassingsmenu van de chef.

De Centrale in hartje Delft zit in een mooi monumentaal pand. Het is ruim opgezet met zitruimte boven en beneden. De chefs serveren iedere week nieuwe gerechten bereid met producten van lokale ondernemers.

‘HET MENU VAN NU’ was dit keer onze keuze. Een vier gangen menu met een ‘Proefarrangement’ van wijnen die perfect passen bij de seizoensgerechten die op tafel gezet worden. Je kunt hier ook a la carte eten. Er is een klein basis menu en er staat wisselende gerechten op het grote krijtbord binnen.

de-centrale-menu

Vooraf een broodje met Hummus van witte bonen en boter van rauwe melk. Een standaard gerecht met een twist, love it!

Onze eerste gang was een gerecht met Makreel. Gevolgd door een Parelgort met Inktvisinkt. Als hoofdgerecht werd een Terrine van wild zwijn met een knipoog naar erwtensoep geserveerd. En last but nog least; verschillende bereidingen van Appel.

Bij alle gerechten hoorde een mooie wijn met zijn eigen verhaal dat vol passie wordt verteld door de sommelier. Verdejo bij de vis, Spatburgunder bij de vegetarische maaltijd, Shiraz bij het wild en Moscatel bij het dessert. Heerlijk!

Om het nóg iets lastiger te maken is er aangegeven dat 1 van ons lactose-arm wilde eten. Hier werd bij alle gerechten keurig rekening gehouden en aangegeven wat wel of niet werd weggelaten of vervangen.

Alles was een ware smaaksensatie!

Een definitieve aanrader voor een avond met een gouden randje. Het is niet het voordeligste restaurant van Delft, maar zeker elke Euro dubbel en dwars waard.

 

groetjes-zoet

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s