Weekend weg – Zaandam 2017

Eens per jaar ga ik met mijn lievelingspepertje een weekendje weg. Shoppen, lekker eten en de toerist uithangen. Voorafgaande aan het weekend al wat research gedaan naar een leuke stad, goed hotel en lekkere eetspots. Dit jaar zijn we uiteindelijk in Zaandam beland.

Het hotel was waanzinnig; Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel ligt naast het station en het stadscentrum en is door de Zaanse huisjes niet te missen. Deze blikvanger is een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes, in vier kleuren Zaans groen. Het hotel en ook zeker de kamers verwijzen naar de historie van de Zaanstreek. Toppertje!

Nadat we gearriveerd waren in Zaandam zijn we gelijk een bakje koffie met huisgemaakte appeltaart gaan scoren bij ‘TGroenepandje, in een authentiek Zaans groen huisje. Yummie! We waren vrij laat dus konden ook een blik werpen op de vele lunch gerechten. En eerlijk is eerlijk, dat zag dr best goed uit! Maar goed, eerst tijd om te gaan shoppen. Aan de Gedempte Gracht zijn diverse winkels te vinden. Van grote concerns tot wat kleinere shops.

Van shoppen krijg je honger dus zijn we richting De Dam gelopen, waar verschillende lunch mogelijkheden zitten. Manzo Bar Bistro sprong d’r voor ons het meeste uit, ook qua diversiteit van de kaart, dus daar zijn we heen gegaan. Beide hadden we trek in een Tosti, dus hebben we gekozen voor een Croque Madame. En heerlijk dat die was.. Ook links en rechts van ons hadden mensen verschillende gerechten op tafel. Manzo is echt een aanrader! Je kan hier ook slapen in hun hotel!

Voor het avondeten zijn we op aanraden van een verkoopster weer richting De Dam gegaan en neergestreken bij; Wonder’s Eten & Drinken. De hoofdgerechten vonden wij vrij prijzig, maar het 3-gangen Beefmenu was heel goed te doen! Vooraf hadden we allebei een Beef Carpaccio (een Asian variant & een met Truffel). Daarna allebei een Biefstuk pannetje gebakken in Beurre Noisette (een kruidenboter variant & een met champignons). Als afsluiter hadden we een Dame Blanche met warme chocolade saus, meringue & rode besjes. We hebben zitten smullen!

De volgende dag hebben we voor de verandering eens de toerist uitgehangen. En dat hebben we geweten…alle nationaliteiten en voornamelijk chinezen kwamen we tegen bij openlucht attractie de Zaanse Schans. Een uniek stukje Nederland vol molens, ambachten en musea. Helaas hadden we niet heel erg mazzel met het weer, maar we hebben ons prima vermaakt. Verschillende oude ambachten en musea bekeken oa. een klompenmakerij, kaasmakerij, chocolaterie, bakkerijmuseum en snoepwinkeltje. We hebben ons ingehouden met al dat lekkers, alleen een warme grote stroopwafel hebben we buit gemaakt! Ook heb je het Zaans Museum en Verkade experience, waar de geschiedenis van Verkade chocolade en biscuit tot leven komt en de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen. Verschillende arrangementen zijn te boeken voor een gezellig dagje uit! Als je in de Zaanstreek bent, is dit wel een Must-See!

Kortom, het was weer een gezellig weekendje weg! Zaandam heeft een gevarieerd aanbod aan winkels, restaurant & historie. Zeker de moeite waard om eens een weekendje daar door te brengen. Op naar volgend jaar..

groetjes-pittig-pepertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s