Smaak & Vermaak – Zoetermeer

Eén dag per week een restaurant, de overige dagen een kookstudio, een locatie voor private dining of catering. Je vindt dit allemaal op 1 locatie; Smaak & Vermaak in Zoetermeer.

Hier en daar had ik er wat over gehoord, maar vrij weinig voor een restaurant in Zoetermeer. Dat maakt mij nieuwsgierig natuurlijk!

Een warm welkom door de gastheer die ook de hele avond voor ons zorgde.
Direct kregen we al de eerste hapjes, kom maar door!

Chips van zoete aardappel met verschillende bereidingen en verse, warme broodjes met heerlijke botertoefjes, olijfolie en zeezout. ‘Simpel’ en doeltreffend.

In plaats van de keuze uit 3-, 4-, 5- en een 6-gangendiner is er nét een nieuw concept. Een 4-gangen verrassingsdiner. Je geeft je voorkeuren door en de rest wordt geregeld. Bij zo een verrassingsdiner laten wij ons ook graag adviseren over bijpassende wijnen bij elk gerecht. We zijn wel beide, heel efficient, met de auto dus we nemen een Bobarrangement.

De Amuse. Een saucijsje van gamba met huisgemaakte cocktailsaus, een krokantje van filodeeg en een gemarineerd cherry tomaatje. Alleen de opmaak is al top, de smaak gaat er net zo goed in mee! PSX_20170308_182628

We hopen trouwens dat we alles goed hebben onthouden en genoteerd, de combinaties van de gerechten zijn zeker niet allerdaags.

Na de amuse volgde pas onze eerste officiële gang.
In Gin Tonic gemarineerde zalm met zure komkommer, popcorn met marsala kruiden, mayonaise van chipolata met rode pepertjes. Say what?! Juist ja! Een voortreffelijke start! Aan het uiterlijk van de gerechten wordt keer op keer veel aandacht aan besteed, dat zie je er vanaf. Bij dit gerecht werd een Witte Traminer geschonken uit Hongarije.

Gang nummer 2. Rolletjes van Ribeye met een saus van meloen, geroosterde watermeloen, truffelmayonaise, schuim van komkommer en piccalilly. Mijn hemel, ik krijg gewoon wéér trek als ik er zo over schrijf. Van hetzelfde wijnhuis als bij de eerste gang, Tüzko, krijgen we nu een rode wijn bij het gerecht geserveerd.

De derde ronde en het hoofdgerecht bestaat uit vlees dat je met een botermesje kunt snijden en wat smelt in je mond. Een biefstuk en stoof van sukade. Hierbij komt bloemkool ingelegd in zuur, gebakken polenta, gekarameliseerde appeltjes en lenteui, puree van knolselderij en gebakken aardappeltjes met huisgemaakte mayonaise. Ook hierbij hoort een mooie rode wijn, dit keer uit Argentinië.

Last but definitely not least! Zoet loves toetjes! Dit was er 1 om je bord volledig bij af te likken. Gewoon om maar niks te missen. De combinatie van mango en kokos geeft je een gevoel van vakantie op het bord. Panacotta, schuim, ijs en het onvermijdelijke krokantje. Dit gerecht werd vergezeld door een Moscati dessertwijn uit Zuid-Afrika.

En dan denk je na al dit lekkers dat je klaar bent en toe bent aan koffie of thee, krijg je hierbij ook nog eens een chocolade crème brûlée! Het kan niet op! Of toch wel 😉

PSX_20170308_184847

 

Het restaurant gebruikt alleen maar pure producten, dit proef je er vanaf. Deze kwaliteit kan je niet verwachten voor de prijs van een ‘Onbeperkt Tapas schuiven’ concept. Niks ten nadele daarvan trouwens. Hieronder een impressie van de prijzen van de website. Ons verrassingdiner had de prijs van het 3-gangendiner. Prijzen en mogelijkheden zijn natuurlijk onder voorbehoud van wijzigingen.

Smaak&vermaak - menu

Dus; wil je op zondag uit eten? Of wil je een keer van private dining genieten tijdens de bekendmaking van je verloving of om iets anders te vieren? Of heb je interesse om met een groepje in de kookstudio soortgelijke gerechten zélf te maken?

Allemaal mogelijk bij Smaak & Vermaak!

groetjes-zoet

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s