Pleck – Delft

Zaterdagen zijn altijd gezellig in Delft! Altijd is wel iets leuks georganiseerd en d’r is standaard markt! Nu we weer richting het betere weer gaan, trekken ook meer mensen d’r weer op uit. Zo ook wij! Om 2 uur heb ik afgesproken met een pepertje om eens lekker te gaan lunchen. Het idee was om even op de Voldersgracht te kijken waar plek is. En dr is plek bij PLECK!

Foto 04-03-17 15 39 04

PLECK is een shop & eat gelegenheid aan de Voldersgracht. Met die passie combineren zij dan ook diverse lunchgerechten, koffiespecialiteiten en bijzondere drankjes. Daarnaast kan je hier ook nog tussen het happen door prima shoppen. Voorin de winkel staan gave trendy cactussen en planten, kleding, tassen, kussens, kaarten en allerlei andere leuke hebbe-dingetjes.

Tijd om iets lekkers uit te zoeken. Op de lunchkaart staan diverse broodjes en tosti’s geserveerd op rustiek brood. Wij kiezen voor een tosti Caprese en een broodje oude kaas, mangochutney, rucola, pijnboompitjes en huisgemaakte honing-mosterdsaus (ja het rustieke broodje zit ergens verstopt onder de oude kaas 😉 ). Beide broodjes hebben goed gesmaakt, de verse jus was ook goed vers en zelfs een beetje zuur (het is nou eenmaal geen seizoen meer…). De bediening was iets-wat traag…maar goed! We hebben ons buikje weer vol!

Na het eten lopen we nog eventjes over de Voldersgracht, met recht een van de leukste straatjes van Delft (al zeg ik zelf!). Verschillende restaurantjes, lunchrooms, winkeltjes en musea/bezienswaardigheden vind je hier terug. En wist je dat de Delftse schilder Johannes Vermeer hier ook geboren is! Leuk ook om te ontdekken is het typische Delftse steegje; Bonte Ossteeg. Waarom? Gewoon even gaan kijken…is leuk!!

groetjes-pittig-pepertjes

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s