Marley Spoon – Everywhere

Buiten dat we regelmatig buiten de deur eten, vind ik met mijn liefdessnoepje dat we ook doordeweeks gezond moeten eten.

Beide fulltime aan het werk, sporten, druk sociaal leven. Er blijft weinig tijd over voor dagelijkse boodschappen en uitgebreid koken. Waarschijnlijk is dit bij veel huishoudens het geval. Een maaltijdbox die wekelijks wordt thuisbezorgd is dan ideaal!

Hello Fresh hebben we een jaar lang ongeveer geprobeerd en is altijd prima bevallen, maar op een gegeven moment wil je wat anders proberen. Nu zijn we al een tijdje member van Marley Spoon. Zij maken reclame voor gezonde gerecht die binnen een 30 minuten klaar zijn. Dat laatste punt is niet helemaal waar, regelmatig hebben wij gerechten van 40 minuten waar we nog wel eens 50 minuten voor nodig hebben. Maar vers en gezond is helemaal waar! Geen producten uit pakjes, maar verse groenten(, vlees, vis) en kruiden zonder smaakversterkers. Je krijgt alle producten meegeleverd. De enige producten die je over het algemeen wel zelf in huis moet hebben zijn: olijfolie, azijn, bloem, peper en zout.

Wij hebben wekelijks een box voor 3 dagen die wij op zondagavond thuis laten bezorgen. Je kunt uiterlijk de maandag vooraf kiezen welke gerechten je wilt bestellen. Er zijn wekelijks 7 nieuwe gerechten waaruit je jouw eigen selectie kunt maken.

Hieronder zie je enkele gerechten die ik in de afgelopen 2 weken heb gegeten.

De Italiaanse Pompoenrisotto met salie en Rucolasalade

IMG_20170316_213901

Risotto! I love it. Een simpel gerecht en je kunt er eigenlijk in doen wat je wilt. Dit keer was de pompoen al in blokjes, dat scheelt weer schillen en snijden. De blokjes werden geroosterd in de oven, de risotto in een lekker grote hapjespan aangemaakt met groentenbouillon, knoflook en salie. De rucola en citroensap eroverheen en tast toe! Een toppertje.

Lichtpittige shakshuka met yoghurt en komkommersla

PSX_20170321_103941

Een shakwatte?! Ja! Shakshuka! Dit was een gerecht die we niet zelf hebben gekozen (sorry, slecht in eigen planning enzo!), maar zeker lekker. Een licht en vegetarisch gerecht. Een gerecht waarbij veel snijwerk komt kijken. Peterselie, koriander, paprika’s, citroen, komkommers, knoflook. Hierna is het een kwestie van roeren, wachten en smullen maar.

Chinese gevulde slabladeren met gehakt en gember

IMG_20170316_205656

Een makkelijk gerecht met een leuke presentatie! Ikzelf ben geen grote fan van gember en doe dan ook meestal minder gember in de gerechten dan wordt voorgeschreven. Zo ook in dit gerecht. Her gerecht is warm, koud, zacht, krokant en boordevol smaak. Wederom een toppertje.

Pittig rundergehakt met broccoli en kokosrijst

IMG_20170320_174521

Last but not least. Een gerecht die ik ook nog eens na kan maken zonder ingredienten die specifiek worden geleverd door Marley Spoon. Gekruid en pittig gehakt, meegewokte broccoli en rijst dat is gekookt in kokosmelk. Heerlijk!

Al met al is zo’n maaltijdbox niet heel voordelig. Wij zijn met z’n tweetjes 39 euro kwijt voor 3 dagen in de week. Maar gemak dient de mens en je eet weer eens wat anders dan pasta met pesto of nasi (zo erg is het nou ook weer niet hoor, maar je begrijpt wat ik bedoel!). Wat smaak betreft zijn wij erg enthousiast en gaan binnenkort weer een ander proberen om te zien wat voor gerechten er daar worden gedacht.

groetjes-zoet-snoepjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s