Mama Kelly – Den Haag

Kip vs Kreeft, half vs heel, lekker vs heelllll erg lekker! Simple as that! Dat is Mama Kelly.

Al heel lang stond die op mijn “To-try”-list, maar elke keer kwam d’r weer wat tussen. Waar onze lieve Zoet al meerdere keren daar heeft gegeten… heb ik heel lang geduld moeten hebben. Maar het was het wachten waard! Dit keer hebben we iets te vieren, een goede reden om dus bij Mama Kelly langs te gaan. Verrassing….

We zijn gestart op het terras buiten.. heerlijk in het zonnetje.. een goede fles Nieuw Zeelandse Wild Rock wijn (Savignon Blanc) en wat brood met smeersels. Een betere start van dit verrassingsfeestje hadden we niet kunnen bedenken…

Vervolgens zijn we binnen aan tafel gegaan en hebben we als starter de Franse Jia Lina oesters gedeeld. Je weet wel die dingen die bekend staan om ‘een-grote-slok-zeewater’.. maar niets is minder waar. Deze waren GOD-DE-LIJK!

Mama Kelly houd niet van ingewikkeld, het is OF kip OF kreeft (uiteraard nog wel wat andere dingen op de kaart, maar daar kom je niet voor bij Mama Kelly!). Hierbij heb je wel de keuze tussen half of heel en wat verschillende bereidingen van klassiek tot spicy. Voor iedereen wat wils…

Qua hoeveelheden zijn de halve kippetjes voor de ‘normale hoeveelheid’ (vrouwelijke) eters wel genoeg. Ben je een grote eter en/of man, dan is de hele kip een betere optie! Voor wat betreft de Kreeft is een halve niet heel erg veel… Ik zelf had de halve Kreeft met Thermidor (met Hollandaisesaus en geraspte kaas) en die was qua hoeveelheid net aan, maar door de borrel buiten en patat als bijgerecht wel genoeg.

And easy as it is… de dessertkaart schrijf je gewoon op het tafelkleed op. Wij zijn voor een aantal desserts gegaan en hebben deze onderling gedeeld.

En was het de moeite waard? Nou zeker… ik heb nog nergens zulke lekkere Kreeft gegeten! FAN-TAS-TISCH en zeker de moeite waard om even langs te rijden als je dan toch in de buurt bent…

groetjes-pittig

 

 

 

 

Ps. Urban bistro Mama Kelly is gevestigd in het voormalig ketelhuis van de Caballero fabriek in Den Haag. Prima bereikbaar met de auto en meer dan voldoende parkeergelegenheid! Vergeet niet je uitrijticket te vragen bij het afrekenen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s