Pasen – Maastricht

Spontane acties! Daar houden we van! Dus hup op zaterdag voor Pasen een hotel boeken in Maastricht, om vervolgens de dag d’r na op 1e Paasdag in de auto te stappen en gaannn……We like!

We hebben geboekt bij The Dutch Hotel in de upcoming wijk; De Wijck. Dit is onze place to be voor deze Pasen! Dit mega gave lifestyle hotel is eigenlijk niet met één woord te omschrijven; hip, trendy, tropical, poederroze, flamingo, pink-ish. Overal heb je wel iets leuks!…ruimtes als the Hangout (gratis koffie, tafelvoetbal & oud Hollandse spellen), The Garden (incl apen en krokodillen) en The Lobby Bar. Hip!

Gelukkig geen gedoe met allerlei prijzen, gewoon all in overnachten! Inclusief gevulde minibar (gratis!), Wifi, Breakfast bag (ze hebben geen regulier ontbijt) en 24/7 Hangout koffie, thee, water, fruit en ijsjes! Wat wil je nog meer! De Breakfast bag is echt heel cool – ’s avond aangeven hoeveel personen en hoe laat je ontbijt wilt – ’s morgens hangt het aan je deur. Whallaaa ontbijt op bed!

Het hotel ligt aan de andere kant van de Sint Servaasbrug. Met een klein stukje lopen ben je zo in het centrum van Maastricht! En wat is Maastricht leuk!! Heel veel kleine schattige straatjes, mooie huizen, leuke boetiekjes en culturele bezienswaardigheden! Jammer genoeg was het 1e paasdag, dus waren we overgeleverd aan de bars en restaurants die wel open waren… helaas 😉

Onze eerste stop is bij Rumors. Rumors ligt in een van de meest pittoreske straatjes van Maastricht, de koestraat! Je kan hier heerlijk borrelen en dineren. We besluiten een Gin Tonic te nemen. Zeker weten ons drankje van 2017!

Vervolgens besluiten we via het Onze Lieve Vrouweplein en de Vrijthof richting De Brandweerkantine te lopen. De Brandweerkantine heeft voor iedereen wat wils, lunch & diner. Voor zakelijke afspraken of studenten hebben ze FlexB* plekken (flexplekken). Op dinsdagavond B*MovieNight en op woensdagavond B* Ping-Pong.. hoe leuk! Maarr…. wij komen om het eten te proeven!

Ze hebben een uitgebreide kaart met voor iedereen wat wils. Streekproducten worden gebruikt en zo ook biologisch vlees of scharrelproducten. Wij hebben gekozen voor de Hoenderfilet in ’n cornflakes korstje en de Bavette met geroosterde groenten. Ondertussen hebben we genoten van alle locals die binnen kwamen en de enthousiaste dames in de Centrale. De ruimte naast de BrandweerKantine, waar diverse activiteiten worden georganiseerd. Speciaal voor Pasen was hier de Vintage Kilo Sale – easter edition.

Na ons buikje vol te hebben gegeten zijn we richting de stad gegaan voor een dansje en drankje! We hebben een drankje gedaan bij Café B.For en zijn uiteindelijk in Café van Bommel beland. Super fijne muziek, vriendelijk personeel en goede sfeer! Echt een leuke eet/stap/drankjes-straat om eens keertje terug te komen! Maastricht is leuk… see you next time!

groetjes-pittig

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s