Van der Dussen – Delft 

Een restaurant letterlijk om de hoek bij Pittig. Daar moet natuurlijk gegeten worden! Wel wat prijzig normaal gesproken, maar met de restaurantweek écht een heel fijn adresje. Om meteen met de deur in huis te vallen, eten bij Van der Dussen is een genot.

De sfeer is erg leuk. Het is niet heel groot, maar je zit niet bij de buren aan tafel. Het voelt aan alsof je in een oude boerderij staat met buitentegels op de vloer en sfeervolle houten balken aan het plafond. Tel daar de service bij op (welke echt geniaal is! – niet hoeven vragen om een nieuw glas wijn, rekening houden met eetwensen en de rekening op tafel als de ober stiekem met je mee geluisterd heeft dat ’t tijd wordt om af te rekenen – TOP!) en je hebt een perfect avondje.

Vooraf werden wij verwend door een lekker vers brood met boter. Al vrij snel volgde een amuse van lever procureur met een topping van tonijnmayonaise op een krokantje. Lekker lekker lekker!

IMG-20170424-WA0053

Voor de restaurantweek was er een menu’tje opgesteld waarin je nog de keuze had voor 3-, 4- of 5-gangen. De gulden middenweg was onze keuze; een 4-gangendiner voor twee personen alstublieft! Ons menu zag d’r als volgt uit;

  • Zacht gegaarde makreel, miso, avocado crème, soja vinaigrette.
  • Buikspek en wilde rode gamba, doperwten, beurre blanc van gerookte spek.
  • Gebakken runder bavette, rouleau van spitskool, geroosterde maïs, BBQ rode wijn jus.
  • Gepocheerde Rabarber, Bretons zanddeeg, hangop, yoghurtijs met kardemom.

 

Stiekem had ik dat Delfts blauwe bord mee willen nemen, jammer dat ik alleen een clutch bij me had….

Als je onze berichten al even volgt, begrijp je dat een wijnarrangement eigenlijk niet kan ontbreken. Toch hebben wij gekozen voor losse glazen. Begonnen met een Verdejo (ALTIJD goed!) en bij het hoofdgerecht een rode wijn. De Cabernet Sauvignon werd ons aangeraden.

Bij de reservering heb ik opgegeven dat ik geen lactose in mijn gerechten wil en tomaat wil mijden. Dit werd tijdens alle gerechten heel netjes doorgevoerd. Hierdoor zijn mijn gerecht nét iets anders geweest dan die van Pittig, maar zeker niet minder lekker!

Aan het eind van de avond hebben wij een bedrag van €110,- met zijn tweeën betaald. Wij blij, buikje blij, jullie blij tijdens de volgende restaurantweek! Want….. de volgende Restaurantweek is van 8 tot en met 21 mei! Dit is een winnaars editie, dus goede kans dat Van der Dussen erbij staat!

groetjes-zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s