We’re going to Ibizaaaaa 2017

on

Eigenlijk moeten we jullie wel even vertellen hoe het allemaal is begonnen; afgelopen zomer (2016) hebben wij meegedaan met de Carbagerun. Een auto rally van 5 dagen door Europa met een auto van maximaal 500 euro en het bouwjaar van de auto mag niet hoger zijn dan 1998. Uitdaging! Maar leuk! Hebben wij gedaan, team Girls on a Mission, 11 landen doorkruist, 13 uur slaap in 5 dagen, 2800km gereden, we hebben de tijd van ons leven gehad!

Na lang wikken en wegen hebben we besloten in 2017 niet mee te doen, maar wel iets anders te ondernemen. In december 2016 hebben we de knoop doorgehakt en besloten dat het ook prima is als het iets minder avontuurlijk zou zijn, maar het moest wel iets zijn wat op ons beide bucketlist stond. Gelukt! 9 dagen Ibiza! Naast dat Ibiza bij vele bekend staat als party eiland, heeft het eiland ook super mooie stranden, goede restaurants, de hippiemarkten en gewoon een ultiem relax vakantie gevoel! Voor iedereen wat wils. We hadden als doel de kleine, leuke, niet al te drukke (commerciële) plekjes op te zoeken! En dat is meer dan goed gelukt!

Uiteraard hebben we daarbij van de gelegenheid gebruik gemaakt om voor PittigZoet op zoek te gegaan naar de leukste restaurantjes op Ibiza! Hieronder de MUST-EATs als je op Ibiza bent (genoeg keuze al zeggen wij zelf…) in willekeurige volgorde:

1. Tapas Bar La Bodega – Ibiza Stad

Deze Tapas bar staat heel goed aangeschreven op diverse sites en is gelegen direct aan de stadsmuur in het Oude gedeelte/Dalt Vila van Ibiza Stad. Het zit altijd vol dus zeker een dag van tevoren reserveren en niet raar opkijken als ze pas om 23.00 uur plek hebben. Gewoon lekker gaan en genieten van de Spaanse tapas en heeeerrrlijke (witte) Sangria!

2. Anita Bar Restaurante – Sant Carles

Anita Bar is het eerste hippie barretje en restaurant op het eiland. Vroeger kwamen hier schrijvers, kunstenaars en hippievolk bij-een. Ook kwamen ze hier hun post halen van het thuisfront (de grote postkasten staan d’r nog steeds). Wij hebben hier geluncht en koffie gedronken toen we op roadtrip waren en gestrand (letterlijk) zijn bij Cala Xarraca. Zeker even een tussenstop waard!

3. S’Escalinata – Ibiza Stad

Als je ECHT het Ibiza gevoel wilt hebben moet je zeker hier even kijken. Boven in het oude gedeelte van Ibiza stad bevind zich deze kleurrijke ontbijt & lunchroom (open tot 15 uur). Op de trappen liggen kussen en staan kleurrijke lage tafeltjes! Leuke hippie bediening en de huiskat komt ook even buurten. Koffie is lekker! Broodjes vrij klein…Verder leuk! J(h)ippie!

img_9270 img_9272 img_9263

4. Il Pavone – Ibiza Stad

Dit is absoluut onze ontdekking van de vakantie! Bij toeval op een site gevonden, je zou d’r spontaan voorbij lopen (de entree/trap ligt tussen twee winkeltjes in – je loopt er zomaar voorbij), maar boven is het super leuk! Vraag of je buiten mag zitten in het straatje of romantisch met z’n tweetjes op het balkon. Mediterraans eten, wat hebben wij genoten daar! MUST EAT!

5. La Brasa – Ibiza Stad

Hier zijn wij de eerste avond heel laat uiteindelijk gaan eten! Het restaurant doet je denken aan een binnentuin en is heel sfeervol! Keuze uit vis, vlees, Paella en groenten en super goede wijnen! Wel redelijk aan de prijs qua eten! Het eten was wel super goed!

6. Passion – Playa d’en Bossa

Passion is Home of Health and Happiness. Heerlijk gezond ontbijten (en lunchen)! MUST EAT om een van de locaties van Passion te bezoeken. Wij zijn in Playa d’en Bossa geweest en hebben ons zelf verwend met een overheerlijke koffie en een omelet! Verder hebben ze ook juices, smoothies, proteine shakes, superfood drinks en alles met focus op vegan, vegetarisch en raw food!

img_9264 img_9273 img_9266

7. Elements Ibiza Beach Club – Cala Benirràs 

Op zondagmiddag (ga vroeg! uurtje of 14.00 uur) kan je heerlijk vertoeven op het strand bij Benirras. Aan het einde van de dag gaat de lokale hippie bevolking daar trommelen. Erg leuk om te zien. Naast een kleine hippiemarkt heb je ook een luxere eetgelegenheid; Elements Ibiza Beach Club. Wel reserveren van tevoren, anders geen plek!

8. La Paloma – San Lorenzo

We cook, you eat! Italiaanse cuisine met specerijen en toevoegingen uit andere keukens in een unieke atmosfeer in de tuin van La Paloma. Romantisch! Het restaurant wordt overal aangeprezen en is zeker de moeite waard! Alles wordt vers bereid (deels uit eigen tuin) en het menu wordt wekelijks aangepast en geschreven op krijtborden! Reserveer een paar dagen van tevoren, want ze zitten VOL VOL VOL iedere avond!

9. Sa Vida – Ibiza Stad

Tapas en gerechtjes om te delen! Op aanraden van iemand van het thuisfront zijn we hier gaan eten. Net buiten het drukke, toeristische gedeelte van Ibiza stad in een straat waar we anders zelf nooit zouden zijn gekomen! Maar het eten… TOP! Lekker alle gerechtjes gedeeld, een heerlijke kan Sangria d’r bij! Echt een MUST EAT als je het ons vraagt!

img_9274 img_9269 img_9265

10. La Olivia – Ibiza Stad

Ook dit restaurant wordt door veel mensen aangeprezen, dus daar moesten wij natuurlijk ook even een kijkje nemen! In de mooiste straat van Dalt Vila, gelegen aan een plein met voldoende animatie! Romantischer dan dit wordt het niet! Het restaurant is redelijk aan de prijs, maar zeker eentje om aan t schuiven! Heerlijke vlees en visgerechten.. en de toetjes! Jammie!

img_9271 img_9268 

Eetse! Hasta La Vista!

01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s