Koeien en Kaas – Gouda

Say Cheeesssseeeeeee…..! Een dinerdate met een van mijn pepertjes, waarbij het pepertje voorstelde om te gaan Kaasfonduen. Daar zegt ik als kaasliefhebber natuurlijk geen ‘nee’ tegen. En waar kan je dan beter eten dan in de kaashoofdstad van Nederland; GOUDA! We schuiven aan bij Koeien & Kaas! Een restaurant opgericht uit trots voor de Goudse kaas en passie voor lekker vlees. En daar hebben ze wel kaas van gegeten….

Het restaurant zit in een zijstraat van de Markt in Gouda (en heeft ook een locatie in Alphen aan den Rijn). Het restaurant is heel sfeervol ingericht, overal staan slagerij gerelateerde attributen, hangen producten aan de wand en achter de bar een mooie wand vol met wijnen. Wat sfeerverlichting en we hebben een goed begin van de avond.

Vooraf krijgen we een amuse toastje met huisgemaakte kruidencrème, daarbij bestellen we een witte Viognier wijn en een mandje stokbrood. De kaart is zeer uitgebreid en bevat veelal vlees en kaas op allerlei mogelijke manieren bereidt. Om ons heen zien de borden er zeer smakelijk uit! We besluiten toch bij ons originele plan te blijven en kiezen voor de Kaasfondue: Koeien en Kaas met Tijm en Taleggio. Hierbij krijgen we brood, tomaat, komkommer, aardappeltjes en paprika om te dippen.

De kaasfondue was werkelijk G O D D E L I J K en we hebben de pan tot de laatste restjes leeg gemaakt. Buikje vol en afgesloten met een verse munt thee en koffie trifle. We hebben een hele fijne avond gehad met ontzettend goede kaasfondue, de hoofdgerechten van onze buren zagen d’r ook fantastisch uit. We gaan hier zeker nog een keertje naar terug om een van de vleesgerechten te proeven!

groetjes-pittig-pepertjes

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s