Proeflokaal Bregje – Zoetermeer

YES! Weer een nieuw restaurant! Proeflokaal Bregje is gevestigd in Cadenza, het nieuwe gedeelte van het stadshart (bij SoSo en Woodstone). En het is een restaurant dat een menuutje aanbiedt voor een ongelofelijke prijs! Maandag, dinsdag en woensdag een driegangenmenu voor €12,50 en op de andere dagen voor maar €14.50. Hoe dan?!

Vandaag ben ik met mijn liefdessnoepje aangeschoven bij Bregje. Aangezien het donderdag is en dat voetbal betekent, gaan we direct na opening. Om 5 uur zijn we er al en worden we vriendelijk welkom geheten door de gastvrouw en eigenaresse. We krijgen een plekje aan het raam. Het blijkt dat het goed is dat we hebben gereserveerd. Er worden aardig wat langslopers teleurgesteld omdat het vol is met reserveringen.

Vaak zie je dat als het eten ‘goedkoop’ is, de drankjes ‘duur’ zijn. Een blik op de drankenkaart vertelt me dat dit hier niet helemaal het geval is. Cocktails zijn €5 (ja echt!), een wijntje is €4 en frisjes zijn €2,50. Valt mee toch?! Ik neem natuurlijk een Gin Lychee en liefde gaat voor frisjes, want er moet nog gevoetbald worden!

En nu ETEN! Je kunt uit 10 gerechten kiezen als voorgerecht en maar liefst uit 11 hoofdgerechten. Er zitten vis, vlees en vegetarische opties tussen. Wij kiezen voor de Gerookte zalmcarpaccio en de Trio van Vis als voorgerecht. Ons hoofdgerecht bestaat uit de Spies van Ossenhaas en Spaghetti Aglio e Olio. Bij de hoofdgerechten wordt er frietjes en salade gereserveerd. De porties zijn niet heel erg groot, dus als je een grote eter bent, raad ik je aan om een extra voorgerecht als tussengerecht uit te kiezen. Dit kan voor €4 extra.

En natuurlijk hoort bij elk driegangenmenu een toetje. Een Chocoladetaartje en Cheesecake it is.

Alles is prima van smaak en de kwaliteit van het eten is goed. De porties zijn dus niet heel erg groot, maar dit is prima op te lossen met een extra tussengerecht of een broodje vooraf. Veel personeel is redelijk nieuw en oogt nog wat onzeker, dit zal over een paar weken wel anders zijn.

Tot snel! Als ik weer eens geen zin heb om te koken 😉

groetjes-zoet-snoepjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s