Chaos aan de Schie; Wereldse Inspiratie – Delft

En daar zijn we weer! PittigZoet schuift nogmaals aan bij Chaos aan de Schie in Delft. Weer een super leuk pop-up restaurant op het terrein van Lijm & Cultuur, met als thema dit keer; Wereldse Inspiratie. Gerechten uit landen over de hele wereld vinden we terug op de kaart. Gelukkig is Chef Bas Hoog nog niet af geweken van zijn concept in het gebruik van allerlei groenten. Als je het ons vraagt een zeer sterk uitgangspunt voor een bijzonder lekker avondje eten!

We hebben weer de keuze uit een 3, 4 of 6 gangen menu of a-la-carte bestellen. Voorgerechten zijn te bestellen met een twist van; Peru, Italie & Nederland. De hoofdgerechten zijn geïnspireerd op de landen; Noorwegen, Indonesië, Spanje & Australië. En de nagerechten vallen in de categorie; Japan, Duitsland & Frankrijk. Maar we laten het dit keer weer helemaal aan de chef over! 4-gangenmenu voor PittigZoet!

We starten met een broodje met boter, kroepoek van roggebrood en een rogge karameldip, gevolgd door een amuse; een rolletje van rode biet met rode bietenpoeder en wasabi. Een klein beetje spicy, maar zeker niet TE. Als eerste gang krijgen we de Ceviche van zeebaars met zoete aardappel en granite van rode ui.

Het 2e gerecht staat niet op de kaart en zijn coquilles met verschillende bereidingen van knolselderij! En als derde gang krijgen we de ‘signature dish’ van de Chef, tartaar van diamanthaas met ingezuurde tulpenknollen..een beetje vreemd, maar zoooo lekker! Mmmmm ons gevoel zegt ons dat we nog meer gangen voorgeschoteld gaan krijgen….

En inderdaad, na de 3e gang kwamen we tot de ontdekking dat de Chef een verrassing voor ons in petto heeft en van ons 4 gangenmenu een 6 gangenmenu had gemaakt! Thnx! Super leuk!

Next….Gestoomde Noorse zalm met gebrande bosuitjes, mierikswortel & zuring. Zo nu alle visgerechten gehad en de topper van de avond kan op tafel; Lamsvlees pangang met een crème van tofu, dumping (lekker!!!) en een sushi van spitskool en sesam. We zitten vol, maar hebben echt zitten smikkelen!

En al dit lekkers sluiten we af met voor Pittig een Rijstcake met rode bonen, matcha ijs en merengue (aanrader, vooral de rode bonen saus in combi met matcha ijs is verbazingwekkend lekker!) en voor Zoet een taartje van aalbessen, specerijen en sinaasappel en granite van Gluhwein.

Kortom, een-en-al LOF (alweer)! Fantastisch goede chef, heel lekker gegeten, we kunnen niet anders dan positief zijn (heb je dat al door 😉 )! Helaas! Is dit pop-up restaurant; Wereldse Inspiratie, maar tot 7 oktober open. Grijp je kans dus nog morgen voor een laatste mogelijkheid, d’r zijn nog een paar plekjes vrij! Wel eventjes reserveren! En anders kijken we graag uit naar een volgende pop-up editie van Chaos aan de Schie!
01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s