Huszar – Delft

on

Pasgeleden ben ik met twee pepertjes (oud collega’s) aangeschoven bij Café Brasserie Huszar in Delft. Huszar ligt net iets buiten het centrum van Delft, vlak naast het station (goed bereikbaar dus! ook met de auto). Een café, brasserie, restaurant, gastropub, maar bovenal een gezellig familiebedrijf, aldus de website.. geen idee waar we belanden, maar het klinkt in ieder geval gezellig!

img_2846

En gezellig is het zeker! Bij binnenkomst zijn al meerdere tafels bezet en na een uurtje zit het stampvol. En dat voor een dinsdagavond! Van studenten, jongeren, gezinnen tot zakenlui, heel gezellig eigenlijk wel.. De inrichting heeft weg van van alles; een cafe, met boekenkast (waar boeken ‘geruild’ kunnen worden), kinderspeelruimte, een soort van podium, maar ook een bruin cafe met stoere industriële elementen. Buiten (nu niet het weer voor…) zit je heerlijk aan het water! Ik kan me zo maar indenken dat ik daar van de zomer een keertje neerstrijk op het terras AAN of OP het water!

De kaart is zorgvuldig samengesteld met eerlijke, lokale en biologische producten! En aangevuld met dagspecials.. wij zijn benieuwd! We starten met versgebakken brood van Holtkamp en huisgemaakt knoflook-kruidenboter.  Vervolgens kiezen we voor de dagspecial; Biologisch procureurstuk gemarineerd met bokbier en appelstroop en met gerookte bospaddestoelensaus, en voor de Biologische Zalm Wellington. Het vlees is super mals en ook de zalm is voortreffelijk!

Wat ik zelf altijd wel leuk vind is als restaurants net iets anders dan anders op de kaart hebben staan. In dit geval heb ik het over de drankjes. Overheerlijke biologische sapjes van Schulp, thee van Numi (speciaal ontworpen verpakkingen) en een met zorg uitgekozen wijn- en bierkaart. Alleen al leuk om te lezen wat ze allemaal schenken…

Voor het nagerecht kiezen we als Tiramisu-lover voor de Veramisu; huisgemaakt tiramisu met ananas en Malibu & de Trifle! met vanille custard, crumble van nootjes, rood fruit en slagroom. Beide erg lekker! Van tevoren wisten we niet zo heel goed wat we konden verwachten, maar het eten is echt heerlijk (en niet duur!) en de sfeer bij Huszar is echt ontspannend en TOP! We zijn zeker ook benieuwd naar het ontbijt & de lunchkaart, dus komen zeker nog een keertje terug..

groetjes-pittig-pepertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s