De Gist – Delft

Begin december is De Gist geopend in Delft. Ik fiets daar elke ochtend (en ook s avonds weer terug..) als ik naar mijn werk ga. Al sinds begin 2017 zijn ze daar aan het verbouwen en wacht ik vol spanning af wat voor leuks zich daar zou vestigen. Eindelijk is het zo ver; De Gist. Van dezelfde eigenaar als De Beierd, vlakbij de Beestenmarkt.

We kijken bij binnenkomst even rond (ze hebben ook een ‘boven’), maar besluiten aan de lange houten tafel beneden, vlakbij de keuken te gaan zitten. Het concept wordt uitgelegd en is eigenlijk heel simpel; drinken bestel je bij de bar en eten bij de keuken. Het enige wat je hoeft te doen is je tafel nummer te onthouden en de rest wordt allemaal geregeld. Door dit concept voelt het heel gezellig en informeel aan. Je bent wel uit eten, maar je hebt toch een beetje het huiselijke sfeertje. Leuk!

Doordat we besloten aan de grote tafel naast elkaar te gaan zitten, was d’r ook nog voldoende plek voor anderen om aan te schuiven. Heel gezellig! Aanrader!

We startten met  een scheurbroodje met olijfolie, Charcuterie en een Spaanse wijn Airen. De gerechten zijn tapas formaat, 1/2 of 1/1. En je kan zelf kiezen om te delen of niet. Vervolgens hebben we gekozen voor de Krielkip en de Cote de Boeuf. FANTASTISCH klaar gemaakt en super van smaak! Hierbij op aanraden van het barpersoneel de rode wijn Tempranillo gedronken! Goede keuze!

Stiekem nog even bij de overburen meegekeken wat ze aten (voordeel van de grote tafel 😉 ) – een hele Zeebaars en de Ravioli. Ik denk dat menig echte visliefhebber zijn hart kan ophalen hier! Afgesloten met nog een trio dessert – Chocolade taartje, Cheesecake en Blondie.

De eigenaar vertelde dat hij geen reserveringen aanneemt. Het is een komen en gaan van mensen, die hopelijk van de zomer lekker op het terras gaan zitten, wat te borrelen bestellen en zelfs besluiten wat langer te blijven hangen voor het avondeten. We gaan het zien van de zomer.. Van mij mag het mooie weer wel komen!

groetjes-pittig-pepertjes

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s