Hofstede Meerzigt – Zoetermeer

De laatste werkdag bij mij oude werkgever en een nieuwe baan in zicht! Dat betekent een etentje met mijn liefdesnoepje. Een luxe diner bij Hofstede Meerzigt it is! Een oud statig pand waar de nodige vernieuwingen in zijn aangebracht. Een gave open keuken, waar je zelfs kunt dineren, is zichtbaar van buiten en binnen.

Eenmaal binnen, worden we voorgegaan naar boven naar een tafel voor twee. We beginnen met een glaasje bubbels. Heerlijk! Al snel krijgen we de eerste hapjes op tafel. Twee bonbons per persoon, één van polenta met nouri en één marshmallow van Balsamico met noten.

Je kunt er voor kiezen om à la carte te eten of je te laten verrassen in een 4-, 5- of 6-gangen menu. We gaan voor 5-gangen en een wijnarrangement en geven onze dieetwensen door. Voor we het weten staat er een amuse op tafel. De amuse is een schaaltje met verschillende bereidingen met aardappel.

Bij de eerste gang wordt een Riesling geschonken. Het is een wijn die ik normaal niet zou kiezen, maar hij past perfect bij de Zeebaars. Ik krijg deze met een honing mosterd dressing en snoepje met een crème van postelein.

Wanneer de wijn op is, krijgen we een Chardonnay ingeschonken. Het volgende bord bestaat uit garnalen met krokante bloemkool. Hierbij wordt een kroepoekje van zeewier geserveerd.

Het menu is zorgvuldig opgebouwd. Het volgende gerechtje is Kalfswang met rode kool en appel. Perfect gecombineerd met een glaasje Tannat.

Het vierde en toch wel hoofdgerecht is Blauwhoen. Drie verschillende delen en op verschillende wijzen bereid. Samen met rosevalaardappel en een schuim van schorseneer. Een Zuid-Afrikaanse Merlot maakt het af.

Je raad het al, last but defenitely not least, TOETJE. Voor snoepje een ‘appeltaartje’ met griesmeelpudding en karnemelkijs. Voor mij een gepocheerde peer met gesuikerde chocoladeamandelen en een compote van perzik.

De échte afsluiting is een koffie, met nog meer zoetigheden.

Een zeer geslaagde avond kan ik zeggen! Zeker voor herhaling vatbaar.
Voordelig is het niet, maar voor mij was de avond het zeker dubbel en dwars waard.

groetjes-zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s