Eetcafe de Ruif – Delft

Een fijne bruine kroeg met een uitgebreide menukaart. Niet een standaard combinatie maar kan heel goed werken! Eetcafé De Ruif in Delft is zo een plekje. Vlakbij de Markt en naast de kerk, hartje Delft en toch redelijk rustig gelegen en een terras aan de gracht.

Je kunt er bij De Ruif voor kiezen om Tapas te eten en te delen met jouw gezelschap of jouw eigen gerecht van ‘normale’ grootte te bestellen. Én naast de menukaart, heb je ook altijd op de muur enkele daghappen staan. Het is voor ons al even geleden dat we er waren, loop even binnen om te zien wat de daghappen van vandaag zijn.

Genoeg keuze dus!

Wij besluiten te combineren. We nemen één tapa om te delen als voorgerecht en een normaal gerecht van de menukaart.

Brood met aioli en tapanade en in Coca-cola gemarineerde Rib-eye met Hoisinsaus is de start van deze avond. Je kunt er, net als wij hebben gedaan, voor kiezen om glutenvrij brood te bestellen. Zo kunnen de mensen met glutenallergie of intollerantie gezellig meeborrelen met ‘het broodje vooraf’. De Rib-eye is anders dan wij hadden verwacht. Het lijkt op een carpaccio en de cola is iets minder aanwezig dan gedacht, maar dat maakt het niet minder lekker!

En dooooorr!
Als hoofdgerecht kiezen we voor Eendenborst met groene kool, spekjes, kastanjes en tripel-jus én Vegetarische kaasovenschotel met Taleggio, Buche Pilat, Camembert, spinazie, peer en tomaat. Een mond vol qua naam en als gerecht, dit waren twee heerlijke gerechten!

Als toetje namen we Witte-chocolade-ijs, chocolademousse en een warme brownie en een gerecht dat niet meer op de kaart staat. Gekarameliseerde appel, granaatappel, pecannoten, walnoten en cashewnoten, met een bolletje ijs en vanillesaus.

Naast prima eten, kan je hier heerlijk borrelen. Er zijn genoeg soorten bier te krijgen van tap en fles en daarnaast genoeg andere versnaperingen en een leuke borrelhapjeskaart om een lange gezellige avond door te brengen.

groetjes-zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s