Maastricht

NEWSFLASH! Vanaf nu af aan zul je PittigZoet meer buiten Delft en Zoetermeer gaan vinden.

Sinds begin dit jaar heeft Zoet een nieuwe baan. Rond komen van PittigZoet gaat ons nog niet lukken, het is eigenlijk een heel dure hobby haha! Zoet gaat nu als consultant voor Spril het hele land door, zo kom je nog eens ergens. Op dit moment zit ze enkele maanden in het supergezellige Mestreech en wordt dit uiteindelijk gecombineerd met Ljouwert.

Hieronder alvast een aardige greep uit het Mestreechse assortiment!


Van Buuren

Inmiddels al twee keer plaatsgenomen bij dit restaurant voor een diner aan het Onze Lieve Vrouweplein. Hartje centrum, mooi terras en een gevarieerde kaart met prima prijzen. De eerste keer dat ik hier ging eten, was ook mijn eerste keer uit eten in m’n eentje. Retespannend! Maar dit is een restaurant waar je dit heel erg goed kunt doen. Ook als je citytripper bent, een verliefd stel of gezellig met vrienden wilt borrelen trouwens. De sfeer is warm en modern met een bruincafé twist. De eerste keer bestel ik een Salade Beef. Ik heb dit bord tot op het laatste beetje saus met mijn brood schoongemaakt. De tweede keer bestelde ik, buiten mijn comfortzone, Chicken Caprese. Ik bestel eigenlijk nooit ‘kip’ in een restaurant. Het was eigenlijk heel anders dan ik had verwacht bij: Kipreepjes/mozzerella/tomaat/spek. Het was een overschotel. Wel écht heel erg lekker. De portie was mij wel iets te groot. Maar he, beter te veel dan te weinig.

Dadawan

Ben je me kwijt, dan is de kans best groot dat je me hier vindt. Ik ben ongeveer een wekelijkse sponsor van Dadawan. Je hebt bij Dadawan in Maastricht een restaurant en een to go toko. Bij de to go toko kan je, natuurlijk, eten meenemen maar is het mogelijk om hier je vers bereide gerecht te nuttigen. Je kunt rijst of noodles met gewokte vlees of vis en groenten halen. Ook kan je hier sushi bestellen. In het restaurant is de keuze wat ruimer. Sushi, grilplaten vlees, noodlesoup, rijstbowl met vis of vlees en many more. . Ik heb nog NIKS gegeten wat hier niet lekker is. Mijn aanradertjes zijn de Dragonroll, de Stone Bowl Prawn en de Stone Plate Grill Rumpsteak. Wat zo gaaf is aan die laatste 2 is dat de plaat of bowl gloeiend heet wordt geserveerd. Raak het nou niet aan, want je brandt je nieuwsgierige vingertjes hahaha. Het gerecht wordt aan tafel terwijl je eet, nog doorgekookt en blijft tot je laatste hap heerlijk warm.

Rumors

Er is een snoepje over voor 3 dagen, dat betekent de stoute schoenen aantrekken op een dinsdagavond! We struinen langs wat restaurantjes en strijken neer bij Rumors. Voor de heeeeele oplettende volger, JA hier zijn we eerder geweest! Je kunt hem hier lezen. Bij Rumors hebben ze Bites op de kaart staan, met andere woorden; voor ieder wat wils. Ik geef toe dat die cocktailkaart er ook zeker indrukwekkend uit ziet, maar we kwamen hier voor eten… Ach wie hou ik voor de gek. COCKTAILS! We hebben wel netjes bij elke ronde drankjes een rondje eten besteld. Zo passeerden er verschillende kroketjes, knoflookbrood, patatas bravas en calamaris . Sommige gerechtjes waren wat aan de zoute kant. Maar er was genoeg zoets om de dorst mee te lessen.

Favoriete drankjes? Olly’s Special & Clover Club.

Oh en alsof dat niet genoeg is… DAT TOILET! Als de muren goud spiegelend zijn, zie je jezelf dus zitten op het toilet. Hilarisch!

Van de Kaart

Een ander restaurant op het Onze Lieve Vrouweplein is Van de Kaart. Een gezellig restaurant met een heel fijn interieur. Bordjes aan de muur, leuke lampen en wat me vooral is bijgebleven is het ontlede matras dat werd gebruikt als muurdecoratie. Go see for yourself!  Ik ging voor een Salade met biefstukpuntjes en snoepje gaat voor een Spaghetti Bolognese. Het eten is prima, ze houden ook rekening met allergenen en hebben hier dan ook vervangers of andere opties voor.

BABs

Bomb Ass Burrito’s is gevestigd in de wijk Wijck. Deze wijk, tussen het station en het echte centrum, zit werkelijk vol met leuke plekjes om te eten! Eén van die tentjes is dus BABs. Stel je eigen burrito samen of neem de inhoud, burritoloos net als ik heb gekozen. Je kiest een vleessoort, rijstsoort, verschillende soorten groenten en verschillende sauzen. Het is een feestje om samen te stellen, te ruiken, te eten, maar dus niet om te fotografen. Ik heb wel eens smakelijkere foto’s gemaakt durf ik te zeggen. Ik ga snel voor een herkansing, dit moet beter kunnen. Gelukkig maakt de cactus veel goed.

20180219_183737

 

Coffeelovers

Op meerdere plekken in Maastricht kan je Coffeelovers vinden. Drie daarvan kan je op één plein vinden. Plein 1992. Ik begin deze keer later op de dag en ben al vroeg in Maastricht. Een uitgewezen kans om tóch een keertje bij Coffelovers binnen te kunnen wandelen. Een Caramel Latte soja en een White Mocha staan na enkele momenten bij ons op tafel. Love it! Je kunt hier ook heel lekker ontbijten en lunchen of proef eens één van de gigantisch goed uitziende taarten.

Goed om te weten, de locatie ‘Plein 1992’ is free from wifi en dus niet geschikt voor een dagje buiten de deur kantoren. De andere locaties bieden wel WiFi aan.

20180319_082643

Koffie bij Joost en Maartje

Avonddienst op werk betekent voor mij uit ontbijten in plaats van uit dineren! En ik hou van speuren naar leuke tentjes op internet. Zo kwam ik uit bij Koffie bij Joost & Maartje. Net buiten de drukke winkelstraten maar zeker hartje Maastricht. Het koffietentje zit ín een conceptstore, Le Marais deux. Ze hebben hier elke koffie die je maar wilt en een kleine menukaart met huisgemaakte taarten en broodjes. Het tentje is ingerecht met een maar twee en vierpersoonstafels, maar er zijn vooral lange tafels te vinden om zo samen te werken met je studiegroep of met compleet vreemden een tafel te delen in je eigen bubbel. Erg leuk als je het mij vraagt! Ik ga voor een Soja Latte en een granola. Normaal gesproken wordt deze geserveerd met Yoghurt, maar als het even kan, mijdt ik melkproducten. De dame achter de balie denkt lief met me mee en stelt voor sojamelk bij de granola te doen. Die granola kan je, zo lang de melk of yoghurt strekt, bijbestellen. Ik zal je zeggen, dit had ik best willen doen en dan de volgende dag thuis weer genuttigd haha! Lekker!

Mickey Brown’s

Vaak werk ik tot half 5 en kantoor zit vlak bij de stad. Dus ik ben wel eens te vinden in, naar mijn mening, de gezelligste winkelstad van Nederland. Boetiekjes, Sissy Boy, alle grote bekende merken die in elke stad te vinden zijn en Micky Brown. Een koffietent/lunchroom/ontbijtbar/taartenfabriek. Ik ben hier binnengewandeld voor een simpel diner. Een Wrap met hummus. Hij was heel lekker! Maar de volgende keer ga ik toch voor de taarten die me zo aanstaarden!

 

groetjes-zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s