Maastricht 2

CAFE SJIEK

Op een regenachtige avond ga ik eten met mijn teammanager bij Cafe Sjiek. Het zit officieel in het centrum maar net iets verwijderd van de grote winkelstraten, maar wel om de hoek bij het wereldberoemde Onze Lieve Vrouweplein.

Het is een gezellig cafe met meerdere lange tafels en een paar kleine tafels. De kleine tafels zijn vol, dus wij krijgen een plekje aan een lange tafel. Niet veel later krijgen we tafelgenoten. Op zich hebben wij geen top secret stuff te bespreken, maar kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Ze werken hier met producten uit Maastricht en de regio. Vers en (h)eerlijk zoals ze dit zelf noemen. Wij gaan voor Zuurvlees en de Ossobucco. Om de ‘before’ foto te maken, was ik niet snel genoeg. We hadden goede trek. En het heeft goed gesmaakt! 20180312_181856

 

Wycker Cabinet

Ik bevind me wel vaker in deze wijk, Wijck. Heerlijk stukje waar je ook Wycker Cabinet kunt vinden. Het zit vanaf de borrel vaak al redelijk vol, maar ik weet nog een tafeltje te bemachtigen. ‘Doe mij maar een Fevertree tonic vlierbloesem!’. Heb je die wel eens gehad? Ik vind hem heerlijk! Maar het eten. Ze wisselen regelmatig van kaart en toch kies ik voor een seizoensgerecht van het krijtbord, Couscous met manchego, gegrilde groenten en een muntyoghurtsaus.

20180524_184144

Café Zondag

Café Zondag zit net wat huisnummers verderop bij het Wycker Cabinet. Het is een hippe hotspot waar ook hip personeel werkt. Lekker losjes schuif ik aan op het simpele terras met rode stoelen. Je kunt er niet om heen. Ik pik de laatste zonnenstralen mee terwijl ik geniet vn alles wat er op straat gebeurt. Auto’s, voetgangers, fietsers, longboarders. Je kunt hier hapjes bestellen om te delen, of niet natuurlijk haha! Ik heb kleine trek dus bestel niet zo veel. Gegrilde pepers met zeezout en pikant gekruide gehaktballetjes. Die pepers he… Dat is een soort russische roulette, pittig of zoet. En in de saus van de gehaktballetjes zitten halve tenen knoflook, heftig maar love it!

20180418_183552

Cinq

Soms mag je jezelf best trakteren op een diner aan de Maas. Zo strijk ik neer bij Cinq. Wijntje, zonnetje en eten! Keuzes, keuzes keuzes, maar ik kies voor petit poussin met dragonsaus, frietjes en een frisse salade. Een kleine watte? Een piepkuiken. Smaakt echt voortreffelijk!

Burgerlijk

Ook deze zit in Wijck. Een niet te groot restaurant, leuk ingericht met verschillende tafeltjes en stoeltjes. Comfi zijn ze niet, maar ach het ziet er leuk uit! Ze hebben hier krokketten, snackplanken en natuurlijk BURGERS op de kaart. Ik kan weer eens niet echt kiezen en ga voor de miniburgers. Een leuke manier om verschillende toppers te proeven.  Je krijgt de classic, pulled pork en zalm. 20180530_191344.jpg

Café Zuid

‘Omdat het leven in het zuiden nou eenmaal beter is!’ Een fijne slogan toch? Een heel mooi plekje om te toeven met mooi weer, maar binnen is het ook superleuk! Ik ben hier voor het afscheid van een gewaardeerde collega en teammanager. Het is vandaag HEET! Maar ik ga toch lekker vol in de zon zitten. Ik bestel de salade met quinoa en falafel. Falafel ietwat flauw maar verder een topsalade!

20180531_123244

Vers.

We zijn alweer aangekomen bij de laatste voor nu. Vers.! In een zijstraat van de markt kan je dit kleine, gezellige, leuke plekje vinden.

Ik ga voor een Vegan ontbijtje. Dit bestaat uit: koffie of thee, verse appelsap of verse jus, een fruitsalade & bio havermout (glutenvrij) met soja melk. Mijn keuzes? Een latte met soja melk, een verse appelsap en alles wat er bij hoort. Jeetje wat een bak lekkers! Het was echt te veel voor mij maar ik heb het liever zo dan dat ik onverzadigd weg ga.

20180419_092447

Tot snel weer!

groetjes-zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s