Pieke Potloed – Maastricht

on

Toen ik hier ging eten braken mijn laatste dagen in Maastricht aan, dat betekent dat ik nog snel even wat dingen van mijn lijstje moest gaan strepen!

Op advies van collega’s schuif ik aan bij Pieke Potloed, een restaurant met typische lokale gerechten. En de kaart is ook in het Mestreechs. Al kan ik inmiddels een aardig woordje verstaan, spreken zal me never nooit lukken. En als het geschreven is, moet ik het eigenlijk hardop oplezen om te begrijpen wat er staat, haha! Rustig maar, doe het niet écht hardop midden in het restaurant. Denk ik.

Goddank staat er ook een vertaling onder.

20180614_191905

Pieke heeft een gedeelte ‘bruin café’ en een binnentuin. Het is hier heerlijk licht en lekker vertoeven. Ik kies natuurlijk voor de binnentuin.

Ik ga voor de Awwarwèts Mestreechs Zoervleis. Draadjevlees, ik houdervan. Als je toch eens hier in het verre zuiden bent, raad ik je écht aan om dit eens te proberen. Mijn eerste associatie was niet heel tof. Zuur en vlees is niet de combinatie die me aantrekt. De smaak kan ik niet helemaal thuis brengen, ga maar gewoon eens preuven.

Een lekker kopje koffie na, maakt mijn maaltijd voor vandaag af.

 

Pieke, je was fijn om bij te zijn.

Hoie!

groetjes-zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s